Marketing Technology

#lekkersociaal 22: Over een trotse Instagram, content met een filtertje en lesprogramma’s op Facebook

Blauw Gras, blogger | 1 juni 2017, 16:00

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over lekker sociaal doen op Reddit, protestacties van Mozilla en regenboogmuren in je Insta feed.

Het compleet vernieuwde Twitter!
Nee hoor, geen zorgen. is een nieuwe interface aan het testen voor haar mobiele applicaties op IOS en Android, waarin ronde profielfoto’s, knoppen en andere functies een hoofdrol spelen. Het is niet helemáál duidelijk wat nu precies de voordelen zijn van ‘rond gaan’, omdat het meer een stilistische optie is dan een aanpassing die voordelen biedt ten opzichte van de rechthoekige stijl. Misschien zien wij iets over het hoofd, maar het lijkt ons eerder verspilling van tijd dan een echte verbetering van het sociale netwerk.

Red je dit?
Facebook-moe? Wie weet kun je binnenkort voor je portie social terecht op Reddit! De blijft zich namelijk in de richting van een social netwerk ontwikkelen, zeker nadat er een nieuwe functie is toegevoegd die het mogelijk maakt om locaties te taggen. De website staat bekend als de ‘voorpagina van het internet’, maar dit jaar zijn er nieuwe functies uitgerold waardoor het steeds dichter bij Twitter of Facebook komt te liggen. In maart introduceerde Reddit profielpagina’s en de optie om andere gebruikers te volgen, dus locatie tags - die ondersteund worden door Foursquare - is een duidelijke continuering op deze strategie.

Leren tijdens het scrollen?
Ben jij de eigenaar van een groep op Facebook? Cool, dan ben je zeer binnenkort bevoegd om een te creëren. Say what? Facebook is een optie aan het testen waarmee je online lessen kunt maken wanneer je de eigenaar van een groep bent. Zeker in een tijd waarin fake news een trending topic is, komt er nu een versie die fake knowledge heet?

Content met een filtertje
Kun je het je voorstellen: alle die je post op platforms zoals Facebook moet eerst worden goedgekeurd voordat het daadwerkelijk online verschijnt. Klinkt raar, toch? Misschien is dit helemaal niet zo ver weg als het lijkt, want de Europese Commissie wil dat ‘aanbieders’ (internetaanbieders maar ook dus platforms als Facebook)  elke tekst, foto of video door een filter halen. Een tijd geleden was dit al in het nieuws, maar nu komen ruim zestig internationale organisaties in verzet tegen het voorstel. Zo heeft Mozilla de website paperstorm.it opgezet, waar je zo veel mogelijk pamfletten op de Arc de Triomphe kunt gooien als teken van protest. Klinkt niet heel tof, is het wel, dus check het vooral.

Instagram is proud
Eén dagje per jaar Gay Pride? Waarom niet een hele maand! De Amsterdamse Gay Pride is oud nieuws, want Instagram maakt van de gehele maand juni . De applicatie lanceert vandaag nieuwe features zoals nieuwe stickers voor Instagram Stories en een rainbow brush editing tool. De zes stickers zijn gecreëerd door bekende LGBTQ-Instagrammers.

Ook gaat Instagram muren in wereldsteden omtoveren tot tekens van support. De eerste muur die in alle kleuren van de regenboog werd geverfd, is de onder Instagrammers zeer geliefde roze muur van de Paul Smith winkels in Los Angeles. De regenboogmuren zullen verder verschijnen in Londen, Madrid, Nashville en Cleveland.

Dit was hem weer, en zeker niet voor de laatste keer, de van deze week! 

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (3)

Comment author avatar
Avatar

Sajan

(19 juni 2017, 8:44)
This is not joke at all that you can have knowledge to know about
<a href="http://trueinstafollowers.com/">how to increase followers on instagram</a> by applying very few steps and it is insane to have more followers to reach to the level of the popularity by increasing instagram followers free so go and get the trick.
Avatar

sameer

(19 juni 2017, 8:47)
This is nothing wrong in saying that we can have http://freeimvucreditshacker.com for get free imvu credits online and it is so true and secure for have it.
Avatar

imuv credits

(27 september 2017, 7:36)
i have facebook and instrgram accorunt . i love facebook and instragram . my daily routine life mostly time m used facebook and instra . i want to share someting http://www.freeimvucreditshack.com/ .you can visit my site

Gerelateerde items Instagram Twitter Facebook

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs