Marketing Technology

#lekkersociaal 36, over appen met je favoriete bedrijf, valsspelen op Tinder, en video’s kijken op Facebook

Blauw Gras, blogger | 7 september 2017, 15:45

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over inside information van Insta, volgers kopen en de ondergang van Snapchat.

Verbeter je insta-game

Nietszeggende foto’s, tags die al veel te lang gebruikt worden en filmpjes waar je spontaan van gaat huilen. Op zijn er genoeg accounts die de plank compleet misslaan. Toch is Instagram een heel machtig communicatiekanaal. Wist je dat zo’n 70% van de bedrijven in Amerika op Instagram zit? In het huidige medialandschap is het super belangrijk om je verhaal op een visuele manier aan je volgers te laten zien. Hieronder wat feitjes die je in je voordeel kunt gebruiken!

Om te beginnen is altijd een goed idee om een locatie toe te voegen bij een foto. Hierdoor creëer je 79% meer engagement. Daarnaast krijgen foto’s met gezichten 37% meer likes. Ook een goede conversatiestarter zijn hashtags. Deze zijn heel effectief om te gebruiken wanneer je conversatie gaande wilt houden. Vooral slim is het om er zelf een te claimen. Vooral als je volgers wilt tracken kan het effectief zijn om een zelfgemaakte hashtag te gebruiken. Tot slot blijkt het dat foto’s op Instagram 36% meer engagement hebben dan filmpjes. Doe er je voordeel mee!

Lekker swipen! 

Dat je tegenwoordig niet meer naar de kroeg hoeft om te socializen of om een date te vinden is bekend. DatingApps worden massaal bezocht, en daarom proberen deze apps steeds meer functies toe te voegen om mensen te trekken. heeft deze week Tinder Gold geïntroduceerd. Wat dat zo bijzonder maakt? Normaal gesproken moet je iemand liken en dan maar braaf afwachten of diegene jou ook heeft geliked. Met Tinder Gold kun je al van tevoren zien of iemand je geliked heeft of niet, een beetje valsspelen dus eigenlijk. Dat veel mensen graag willen valsspelen blijkt: Tinder staat namelijk voor het eerst op nummer 1 in de Appstore. Mensen verkiezen ‘swipen’ dus voor het eerst boven een avondje ‘Netflix and chill’!

 

Volgers kopen? Doe maar niet.

Het is een feit dat het aantal volgers en likes op Instagram heel belangrijk zijn. Zelfs zo belangrijk dat sommige modellen minimaal 15.000 volgers moeten hebben om een klus binnen te slepen. Niet zo gek dus dat sommige bedrijven en Instagramgebruikers . Toch zitten er een aantal haken en ogen aan, want het ook juist schade aanrichten. Zo wordt een profiel verwijderd wanneer Instagram ontdekt dat het volgers gekocht heeft. Alle tijd en energie die je in het account hebt gestopt is dan voor niks geweest.

Daarnaast ruïneren gekochte volgers je data. En laat dat nou net iets zijn waar je zoveel aan hebt. Eén van de voordelen van social media is namelijk dat je je doelgroep goed kan leren kennen. Deze informatie is alleen niks meer waard als de volgers niet organisch zijn, omdat het dan geen representatief beeld geeft van de doelgroep.

Het wordt steeds makkelijker om te achterhalen of er volgers ingekocht zijn. Check bijvoorbeeld eens de website Social Blade, waarop de groeisnelheid van het aantal volgers te zien is. Niet meer valsspelen dus, jongens!

Laat de toekomst maar komen

Video-tje kijken op Facebook? Binnenkort wordt dat een stuk makkelijker! heeft namelijk een nieuwe videodienst aankondigt, die Video Watch gaat heten. Op Video Watch komen series te staan die gebruikers vervolgens op elk moment en elk apparaat kunnen kijken. Video Watch wordt nu nog getest onder een aantal leden, maar waarschijnlijk zal het in de toekomst voor iedereen beschikbaar zijn. Het mooie aan dit alles? Het is gratis. Dus pak de bak met popcorn er maar alvast bij en zeg je Netflix account op, want dit gaat nog wat worden.

Is het einde van Snapchat nu echt in zicht?

Het aantal snapchat gebruikers neemt af en het tweede kwartaal van dit jaar was er zelfs een verlies van 376 miljoen gebruikers. Het was al pijnlijk genoeg voor Snapchat toen Instagram met de introductie van Stories kwam. Nu heeft Instagram donderdag ook nog eens aangekondigd dat gebruikers voortaan ook kunnen kijken via de desktop en mobiele website van het medium. Daarnaast is het nu ook mogelijk om Stories over te slaan of opnieuw te bekijken door op de pijltjes links of rechts te klikken. Kortom, alles wat op Snapchat al mogelijk was kan nu ook op Instagram. We zijn benieuwd hoelang Snapchat dit nog vol gaat houden!

We appen!

De verificatiebadge kennen we natuurlijk al van verschillende social platformen, maar nu gaat ook Whatsapp ermee aan de slag. KLM is het    dat in deze testfase naar buiten komt met dit ‘groene vinkje’, dat aangeeft dat Whatsapp het telefoonnummer heeft gecheckt voor het betreffende business account. Lekker met een gerust hart met KLM appen dus als er een gatewijzing is, als een vlucht vertraging heeft, je je boardingpass vergeten bent of je boekingsbevestiging weer eens kwijt is. Handig!

Of je straks nou kattenfilmpjes gaat kijken op Facebook, je toekomstige partner gaat zoeken op Tinder of een film gaat checken op Netflix je weet in ieder geval dat je weer helemaal up to date bent. Steek dat maar in je zak.

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Anonymous

(8 september 2017, 14:59)
Goed artikel, op het stuk van de volgers kopen na. Bij SocialParadise.eu leveren ze voor high-profile klanten naast volgers ook advertentiecampagnes aan, die de stijging in 'nep' volgers compleet verdoezelt. Is voor geen enkele marketeer te achterhalen of de stijging uit advertenties of aanschaf voortkomt.

Daarnaast, waarom deze dienst wederom slecht wegzetten waar betreffende markt enkel bloeit? Niemand volgt een account met slechts 100 volgers en reken maar dat geen enkele celeb (sterker nog, agency van die celeb) maanden uittrekt om zijn/haar account organisch te laten groeien. Tijd is geld, zeker in de influencer business!
Avatar

Hans Veenman

(12 september 2017, 21:05)
Als je al op Twitter zit en op Facebook, waarom zou je dan ook nog eens op Instagram moeten zitten? En op Snapchat en Pinterest en hoe het verder allemaal ook heet. Niet dat ik een fan ben van Twitter en Facebook. Maar wie vervolgens nog eens een keer naar Instagram etc. verwijst, kan het bij mij verder wel vergeten. Is toch allemaal niet meer te overzien?

Gerelateerde items #LekkerSociaal

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs