Marketing Technology

#lekkersociaal 38, over het vastpinnen van WhatsApp berichten en het onzichtbaar ontvolgen van vrienden op Facebook

Blauw Gras, blogger | 21 september 2017, 15:20

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over de toekomst op Snapchat, de update van Pinterest en Facebook die helpt in tijden van crisis.

Onzichtbaar vrienden ontvolgen

Wordt je ook weleens moe van die vriend die constant vakantiefoto’s plaats op Facebook? Of van die vriendin die elke dag berichten plaatst om over de break-up met haar vriend te komen? Wij wel. Daar is dan de . Door de Snooze button kun je vrienden, pagina’s of groepen tijdelijk ontvolgen. En het hele mooie van dit alles? Niemand heeft door dat je de Snooze button hebt gebruikt. Je kunt nu 24 uur, 7 dagen of 30 dagen de vriendschap tijdelijk op ‘on-hold’ zetten. Het leven wordt een stuk minder vermoeiend met één druk op de knop!

Lekker lui blijven

De mens is lui. Zo lui dat één extra klik op de knop al irritaties kan veroorzaken. Veel mensen ondervonden deze irritatie bij het kijken van filmpjes op . Bij elk filmpje moest namelijk afzonderlijk op de geluidsknop gedrukt worden om geluid te horen. Maar hier is verandering in gekomen. Vanaf nu kun je video’s bekijken waarbij het geluid automatisch wordt afgespeeld. Als je je Instagram opent dan blijft het geluid uit, maar zodra je op het geluidsknopje drukt blijft het geluid automatisch de hele Instagramsessie aan. Dit scheelt weer een aantal klik-momenten, en daar houden we van!

You go Facebook!

Dat er veel in de wereld gebeurt is een ding wat zeker is. Kranten staan vol met nieuws over natuurrampen en aanslagen. Ook op social media maakt dit veel tongen los. Daarom is hierop in gaan spelen door de Facebook Crisis Response. Deze feature is ontworpen om het makkelijker te maken voor mensen die meer willen weten over een recente crisis en om mensen te helpen die in een crisis zitten. Op deze feature staat een safety check, community help en fundraisers. Deze drie opties bestonden allemaal al op Facebook, maar het grote verschil is dat ze nu op een plek te vinden zijn. Facebook probeert door deze feature mensen te verbinden tijdens een aanslag of natuurramp. Het is altijd goed om je steentje bij te dragen in tijden van crisis. Go Facebook!

Snapchat presenteert: de toekomst

We leven in de toekomst. Helaas nog geen vliegende auto’s zoals in Back to the Future werd voorspeld, maar Snapchat heeft ons zelfs nog iets beters gebracht: een die geprojecteerd wordt in de echte wereld. Of althans, hoe je de wereld ziet door je telefoonscherm. Je kunt vanaf nu namelijk je zelfgemaakte Bitmoji ergens in je omgeving neerzetten waarna je eromheen kan lopen en ‘m van verschillende hoeken kan bekijken. Eindelijk een mini-me!

Pinterest 2.0

Je gaat je huis verbouwen maar wilt eerst wat inspiratie opdoen op Meestal maak je dan verschillende borden voor bijvoorbeeld: de bank, het behang en de lamp. Het vervelende? Je kon deze borden nooit groeperen. Tot vandaag. Er is een nieuwe update geweest waardoor je nu borden samen kunt voegen onder een album. Hierdoor wordt Pinterest een stuk overzichtelijker.

Pin me er niet op vast

Je kent het wel; je wilt iemand even een appje sturen maar je moet je hele lijst doorzoeken om de chat met die persoon te vinden. Kortom, moeite. Om die moeite weg te nemen is een nieuwe functie aan het testen. Door die nieuwe functie kun je belangrijke gesprekken vastzetten. Door een gesprek vast te zetten blijft ie altijd bovenaan je WhatsApp-chats staan. Je kunt maximaal drie gesprekken tegelijk vastzetten. Omdat het in de testfase zit, is het nog niet duidelijk of het doorgevoerd gaat worden. Wij hopen in ieder geval van wel. App’se!

Dit was het weer voor deze week! Je weet in ieder geval dat je weer helemaal up-to-date bent over alles rondom de nieuwe update van Pinterest, het onzichtbaar ontvolgen van vrienden op Facebook en het vastpinnen van gesprekken op WhatsApp.

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

 

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs