Media

538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica vormen Talpa Radio

Maarten Hafkamp, redactie | 9 januari 2017, 12:25

De zenders zijn vandaag officieel begonnen in een gezamenlijk en vernieuwd studiocomplex in Hilversum.

Sinds 1 oktober 2016 vormen de stations één groep, die vanaf vandaag dus verder gaat onder de groepsnaam Talpa Radio. Een jaar geleden kondigden Telegraaf Media Groep en Talpa aan hun radiozenders samen te willen brengen

Menno Koningsberger, algemeen directeur Talpa Radio: ‘Vanaf 1 oktober zijn we op papier één bedrijf, vandaag hijsen we de vlag op ons vernieuwde, gezamenlijke studiocomplex.&; Koningsberger zegt dat de nieuwe radiogroep &;een toegankelijke sound ontwikkelt die op het ritme van de dag meegolft en elke dag nét wat leuker maakt.&

De vier zenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica bereiken met 40 radiostations (via FM, DAB+, kabel, internet en apps) volgens de algemeen directeur samen meer dan 7 miljoen Nederlanders per week, met een gemiddelde luistertijd van meer dan drie uur per dag. &;Met de schaal die Talpa Radio nu heeft kan het samen met business partners een aantal initiatieven versneld en grootschaliger uitrollen.’

Talpa Radio heeft als doel &;het vergroten van een ‘connected audience’ waardoor het haar grote bereik verrijkt met profielen en ook richting on demand kan gaan&;.

Programmering stations Talpa Radio
Door de aanscherping van de muziekmix, programmering en acties moet het aanbod van de radiozenders meer complementair aan elkaar zijn.

Radio Veronica is het jaar begonnen met een nieuwe programmering met Niek van der Bruggen, Jeroen Nieuwenhuize, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Jeroen van Inkel.
Op Radio 10 is de nieuwe ochtendshow ‘Goeiemorgen Lex’ gestart. Vandaag begint het spel ‘De Lach van 10’ waarbij luisteraars moeten raden van wie de lach is. 
538 begint het jaar met het betalen van rekeningen van de luisteraar tijdens de ‘Hierrr Met je Rekening’ actie en een nieuwe weekendprogrammering met onder andere Barend van Deelen, Sunnery James & Ryan Marciano en Lucas & Steve. 
Sky Radio komt met de &;We Like The 00&;s Top 500&; lijst met de beste hits uit de 00&;s. 

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Talpa Radio Talpa Radio 538

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs