Creatie & Campagnes

Coca-Cola sponsort fictieve voetballer in Fifa 18

Christian Manuputty, redactie | 25 september 2017, 7:00

Fifa-ster Alex Hunter is het nieuwe gezicht van Coca-Cola.

Coca-Cola kiest nu niet een bekende topsporter om te sponsoren. Nee, de frisdrankgigant kiest Alex Hunter.

Fictieve voetballer
Alex Hunter is het hoofdpersonage in The Journey: een zogenaamde ‘story mode’ in de voetbalgame, waarbij de bespeler in de huid kruipt van een fictief personage en de route naar zijn doorbraak meemaakt. In de langlopende voetbalgame verscheen The Journey voor het eerst in Fifa 17. In Fifa 18 zal deze modus weer terugkeren in het spel.

In een YouTube-video is te zien hoe Hunter in zijn eentje vanaf het veld de catacomben van het stadion betreedt. De voetballer loopt er ietwat beteuterd bij. Hij loopt een jongetje tegen het lijf dat hem probeert op te beuren door hem zijn blikje Coca-Cola aan te bieden. Het helpt, waarop het jongetje als beloning een selfie mag maken met Hunter.

Klassieke commercial Coca-Cola
De video is overigens een verwijzing naar een commercial van Coca-Cola uit 1979. Hier probeert een jongetje ook een topsporter op te beuren door hem Coca-Cola te geven. De topsporter in deze commercial is American football-speler Joe Greene.

 

Over de auteur

Christian Manuputty
Redacteur bij Adfo Groep voor Adformatie Online, Communicatie Online en Marketing Online. Lees meer over Christian Manuputty

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar

Gerelateerde items Coca-Cola Fifa 18

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs