Media

De Persgroep in België volledig eigenaar VTM en Qmusic

Maarten Hafkamp, redactie | 3 oktober 2017, 11:55

De uitgever vergroot zijn belang in Medialaan van 50 naar 100 procent.

Medialaan is de eigenaar van televisiezenders VTM, Q2, Vitaya, CAZ en de radiozenders Qmusic en Joe, maar ook specialist in mobiele data Mobile Vikings. De Persgroep neemt de aandelen van Roularta Media Group over. Anderzijds koopt Roularta de helft van de aandelen van Mediafin die de Persgroep in portefeuille heeft. Mediafin geeft onder meer de zakelijke titels De Tijd en L’Echo uit.

Volgens Persgroep-CEO Christian Van Thillo is de stap om Medialaan volledig over te nemen belangrijk om de positie in de digitale markt substantieel versterken. 'We willen concurreren met de ‘tech-giants’ die deze markt domineren. De sterke audiovisuele marktpositie en expertise van Medialaan zullen daar zeker aan bijdragen.'

Beide transacties worden zo snel mogelijk aangemeld bij de Belgische Mededingingsautoriteit.

Crossmediale reclameregie
In juli kondigden de Persgroep en Medialaan aan dat ze hun merken en expertise wilden samenbrengen in één commerciële afdeling voor 'crossmediale reclameregie' en data. Vanaf 1 januari 2018 moet deze nieuwe tak operationeel zijn. Het betekent dat er één loket komt voor bijvoorbeeld een commercial op Qmusic en een advertentie op de site van nieuwsmedium De Morgen. 

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items De Persgroep

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs