Bureaus & Accounts

Dentsu Aegis brengt Studio Kraftwerk onder bij Isobar

Rob Beemster, redactie | 21 september 2017, 7:00

Studio Kraftwerk Linked by Isobar wordt vanuit Amsterdam geleid door oprichters Daniël Sytsma en Boris Nihom.

Foto, v.l.n.r.: Sven Huberts, Daniël Sytsma en Boris Nihom.

Studio Kraftwerk werd drie jaar geleden opgezet vanuit Achtung! als concept en design studio met een focus op service design. Via Achtung! mcgarrybowen maakte het al onderdeel uit van het Dentsu Aegis Network.

In de nieuwe opzet wordt Studio Kraftwerk losgemaakt uit Achtung! mcgarrybowen en gaat het opereren als onderdeel van Isobar, waar product & service design wereldwijd een belangrijk deel van het werk vormt. De bedoeling is dat het Amsterdamse kantoor binnen het DAN netwerk gaat uitgroeien tot leidende hub voor product en servcie design in Europa. 

Implementatiekracht
Studio Kraftwerk Linked by Isobar wordt vanuit Amsterdam geleid door oprichters Daniël Sytsma en Boris Nihom. Zij rapporteren aan Sven Huberts (managing director Isobar Nederland en Director of Strategic Growth, Isobar, EMEA). Het kernteam werkt samen met de technologie en consultancy expertise in het network om executie op schaal te kunnen leveren.

'Dankzij deze nieuwe samenwerking worden we nog relevanter voor klanten met complexe uitdagingen in meerdere markten,' zegt Daniël Sytsma, oprichter en creatief directeur van Studio Kraftwerk. 'Door onze krachten te bundelen combineren we de snelheid en creativiteit van een design hotshop en de implementatiekracht en expertise van het wereldwijde Isobar netwerk.'

Waarde creëren
Sven Huberts: 'Studio Kraftwerk heeft een sterke reputatie opgebouwd als innovatief design bureau dat verder kijkt dan alleen interface design. Hun grootste kracht ligt in het vermogen om de toekomst voorstelbaar te maken en te laten zien hoe digitale producten en diensten op een nieuwe manier waarde kunnen creëren voor hun klanten. Als je dat denken combineert met de brede kennis en kracht van ons netwerk, leggen we de lat op een nieuw niveau.'

Kraftwerk maakte sinds 2004 digitale producten en diensten voor onder andere Volkswagen, Greenwheels, Philips and KLM

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar