Creatie & Campagnes

Douwe Egberts trekt posters 'levensgevaarlijke' brugspringers terug na kritiek Rijkswaterstaat

Redactie | 30 juni 2017, 11:52

Het koffiemerk biedt excuses aan en haalt posters (bureau: TBWA\Neboko) weg

Koffiemerk Douwe Egberts trekt een postercampagne terug waarop je jongeren van een brug af ziet springen. Dit doet het merk na kritiek van Rijkswaterstaat, die dit soort gevaarlijke stunts al jaren sterk afraadt.

Dat meldt De Telegraaf. De campagne is gemaakt door TBWA\Neboko en fotografieduo Meis Belle Wahr & Jip Merkies.

 

 

Kritiek van Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat kwam donderdag met kritiek op de posters. Een woordvoerder: ‘Het ziet er gezellig uit, maar wij hopen dat mensen dit niet doen. Er zijn doden gevallen door het springen van bruggen. Op de poster zie je dat er ook bootjes aan de kant liggen. Die varen ook en een schipper ziet je niet altijd als je van een brug springt. Net zo min als dat jij de boot ziet.’

De rode brug op de posters staat in Amsterdam. De politie controleert daar regelmatig op springende jongeren die overlast veroorzaken.

'Oprecht niet bij stilgestaan'
Douwe Egberts trekt zich de kritiek aan en haalt de posters weg. Een woordvoerder zegt in De Telegraaf dat het merk ‘nooit welk gevaarlijk gedrag dan ook willen stimuleren’. ‘We hadden er oprecht niet bij stilgestaan dat de poster zou kunnen aansporen tot gevaarlijk gedrag. We vonden dit vooral een mooi beeld van jongeren die in de zomer samen plezier hebben.’

Nieuwe campagne in de maak
Douwe Egberts laat weten dat de posters nog tot dinsdag in de bus- en tramhokjes hangen. Ze keren daarna niet meer terug. Douwe Egberts gaat aan de slag met een nieuwe campagne voor de ijskoffie.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Douwe Egberts De Tbwa

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs