Marketing Technology

Jouk Pleiter (Backbase) winnaar Loey Award 2017

Rob Beemster, redactie | 12 september 2017, 10:20

Internetpionier neemt prijs in ontvangst in aanwezigheid van Konining Máxima.

Koningin Máxima bracht een bezoek aan de LOEY Awards in haar hoedanigheid als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Naast de LOEY Award werd ook de LOEY Talent Award uitgereikt aan Danique Wiltink van Nimbles.

De LOEY Awards zijn de onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie die dit jaar voor de achtste keer werden uitgereikt. Ondernemers uit de industrie konden vakgenoten nomineren voor de prijs. Een jury, bestaande uit juryvoorzitter Daniel Ropers (bol.com), Bernhard van Oranje (Levi9), Corinne Vigreux (TomTom), Joost Romeijn (Sundio Group) en Bas Beerens (oprichter WeTransfer, winnaar LOEY Award 2016), heeft de uiteindelijke winnaar op basis van groei, innovatie en inspiratie geselecteerd.

Jouk Pleiter was eind jaren negentig mede-oprichter van Tridion, een softwareontwikkelaar voor content management. In vijf jaar tijd groeide het bedrijf van nul naar twintig miljoen euro omzet. In 2003 zag Jouk kansen in een nieuwe markt, en richtte Backbase op; inmiddels wereldwijd marktleider in digital engagement banking software voor financiële instellingen.

Inmiddels is het bedrijf een wereldspeler en gebruiken ruim 80 grote financiële instellingen, zoals HSBC, Citibank, Goldman Sachs, ABN AMRO en Deutsche Bank, de Backbase software als de basis voor hun digital transformatie. Ruim 73 miljoen eindgebruikers in 42 landen, gebruiken de Backbase technologie. Het  Backbase team bestaat uit ruim 600 medewerkers verspreid over kantoren in Amsterdam, Atlanta, Boise, Cardiff, Londen en Singapore.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs