Bureaus & Accounts

Osudio voegt zich bij SQLI Group en vormt pan-Europese grootmacht

Rob Beemster, redactie | 26 september 2017, 11:21

Door overname ontstaat de grootste SAP Hybris specialist van Europa.

De overname van de Nederlandse e-commerce specialist vindt plaats in contanten tegen een niet nader genoemd bedrag.
 
Osudio ontstond in 2013 uit de fusie van Softlution uit Eindhoven en Strawberries uit Amsterdam. Het internetbureau werkt onder meer voor Carlsberg, Miele, Philips, Hansgrohe, Hoffmann Group, GrandVision en Intergamma. Het behaalde in 2016 een omzet van ruim 18 miljoen Euro en een Ebidta 15%. Osudio werd verkozen als “Beste Full Service Digital Agency van Nederland” in de Emerce 100 in 2010, 2015 en 2017.
 
Negen Europese landen
SQLI heeft 2300 medewerkers en rapporteerde in 2016 een omzet van 191 miljoen euro. Door Osudio aan de SQLI Group te verbinden ontstaat een Europees netwerk dat actief is in negen Europese landen met dertig vestigingen. Tevens beschikt de SQLI Group over near shore faciliteiten in Rabat / Oujda in Marokko en Kaapstad in Zuid Afrika.
 
Door de alliantie tussen SQLI en Osudio ontstaat de grootste SAP Hybris specialist van Europa en een wereldwijde top 3 speler die samen meer dan honderd projecten op ‘s werelds leidende digital commerce platform heeft opgeleverd. Tevens wordt Osudio beschouwd als een vooraanstaande specialist op het gebied van Product Informatie Management (PIM), de strategische competentie op het gebied van gecentraliseerd assortimentsbeheer, een van de fundamenten onder succesvolle omnichannel retail.
 
De transactie betreft de aankoop van 70% van het aandelenkapitaal, de overige 30% blijft in bezit van de huidige aandeelhouders. De boekhoudkundige integratie met de SQLI Group vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 september 2017. De acquisitie wordt direct in contanten betaald.
 
Internationale groei
Voor SQLI is het de derde strategische acquisitie in anderhalf jaar. Het bureau groeide de afgelopen jaren sterk in in met name Belgie en Zwitserland. Met de aankoop van Invent Commerce (in de UK) in 2016 en  meer recent die van Star Republic (Zweden) in mei 2017) zet het de innterationale groei door. Uitbreiding naar de e-commerce markten in Noord-West Europa moet de winstgevendheid verderverbeteren.
 
Peter van Reijmersdal (foto), ceo van Osudio: 'Na 20 jaar van continue groei zijn we blij dat we ons bij SQLI kunnen aansluiten. Met onze 30 kantoren in 11 landen inclusief de near shore faciliteiten in Marokko en Zuid Afrika creëert deze alliantie een Europees zwaargewicht op het gebied van ‘connected experiences’.'

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar