Media

Talpa Holding brengt openbaar bod op TMG uit

Maarten Hafkamp, redactie | 13 juni 2017, 20:31

De biedprijs is 6,50 in cash, zoals eerder al bekend was geworden.

De aanmeldingstermijn eindigt op 9 augustus. 

De afgelopen dagen kocht het bedrijf van John de Mol in aanloop naar het openbare bod certificaten van aandelen in TMG, waarmee het nu een belang heeft opgebouwd van 29,16 procent.

Ondernemingskamer
Talpa Beheer en Dasym Investments II - het investeringsvehikel van Frank Botman - lieten zaterdag weten 'na ampel beraad' het verzoek aan de Ondernemingskamer om een onderzoek te gelasten naar het beleid en de gang van zaken van TMG in te trekken.

Mediahuis
De kans dat De Mol TMG op deze wijze nog in handen krijgt, lijkt vrij gering, omdat Mediahuis en VP Exploitatie beschikken over een meerderheid van de aandelen. 

Vorige week werd tijdens de openbare aandeelhoudersvergadering de plannen die Mediahuis en VP Exploitatie toegelicht.  Een meerderheid van de aandeelhouders stemde in met de voorstellen en de benoeming van Mediahuis-topman Gert Ysebaert en operationeel directeur Paul Verwilt tot commissarissen van TMG.

Volgens Persgroep-topman Christian van Thillo is het spel rond TMG nog niet gespeeld. Hij zei gisteren tijdens de Summit in Boedapest dat 60 procent van de aandelen voor Mediahuis/VP Exploitatie onvoldoende is. 'Je moet 100 procent in handen willen hebben.'

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Talpa Tmg mediahuis

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs