Media

Talpa trekt verzoek Ondernemingskamer in en komt snel met officieel bod op TMG

Maarten Hafkamp, redactie | 10 juni 2017, 9:25

Het bedrijf van John de Mol heeft besloten het onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van TMG niet door te zetten.

Dat meldt Talpa vanochtend in een persbericht. 

Talpa Holding wil nog steeds het bod op Telegraaf Media Groep doorzetten, zoals in april al aangekondigd. Het bod is 6,50 euro per aandeel. 'Talpa Holding verwacht het biedingsbericht met betrekking tot dit bod op korte termijn algemeen verkrijgbaar te stellen.'

Talpa Beheer en Dasym Investments II - het investeringsvehikel van Frank Botman - trekken 'na ampel beraad' het verzoek aan de Ondernemingskamer in om een onderzoek te gelasten naar het beleid en de gang van zaken van TMG.  Het verzoek wordt ingetrokken.

Mediahuis
De kans dat De Mol TMG op deze wijze nog in handen krijgt, lijkt vrij gering, omdat Mediahuis en VP Exploitatie beschikken over een meerderheid van de aandelen. 

Vorige week werd tijdens de openbare aandeelhoudersvergadering de plannen die Mediahuis en VP Exploitatie toegelicht.  Een meerderheid van de aandeelhouders stemde in met de voorstellen en de benoeming van Mediahuis-topman Gert Ysebaert en operationeel directeur Paul Verwilt tot commissarissen van TMG.

Volgens Persgroep-topman Christian van Thillo is het spel rond TMG nog niet gespeeld. Hij zei gisteren tijdens de Summit in Boedapest dat 60 procent van de aandelen voor Mediahuis/VP Exploitatie onvoldoende is. 'Je moet 100 procent in handen willen hebben.'

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Tmg Talpa mediahuis

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs