Merk & Strategie

Twitter test karakterlimiet van 280 tekens

Redactie | 27 september 2017, 15:37

De maximale omvang van een Tweet wordt hierdoor verdubbeld.

Binnenkort test Twitter een uitbreiding van de karakterlimiet. Hiermee wordt de mogelijke omvang van een Tweet verdubbeld van 140 naar 280 tekens. De test vindt plaats in alle talen, behalve Japans, Chinees en Koreaans.

Verschillen
Een gebruiker met een fonetisch alfabet loopt al gauw tegen de grens van 140 tekens aan, en moet het bericht passend zien te krijgen. Hierdoor worden soms belangrijke woorden geschrapt, of wordt een Tweet niet meer verstuurd.

Twitteraars met een pictografisch alfabet kunnen met hetzelfde aantal tekens veel meer informatie kwijt en houden vaak zelfs ruimte over. Het verschil is terug te zien in de verzamelde gebruiksdata. Zo bevat slechts 0,4% van de Japanse Tweets 140 tekens, waar in het Engels 9% de volledige capaciteit gebruikt. 

Groei
Volgens ceo Jack Dorsey draait Twitter om de kracht van conversatie. Deze conversatie kan mogelijk beter kunnen worden ondersteund bij een succesvolle test. Een andere mogelijkheid om de conversatie te ondersteunen is het live streamen van sportwedstrijden, gezien het miljoenenpubliek. Echter, Twitter lijkt afgehaakt te zijn in de streamingrechten voor de NFL.

De test vindt eerst plaats met een kleine groep gebruikers en kan een mogelijke opvolger worden van andere verbeteringen in het platform (onder andere vernieuwingen in de tijdlijn en de mogelijkheid om een live videostream te starten) die volgens Barry Collins (Twitter EMEA) zorgden voor een groei in actieve gebruikers dit jaar.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

sravan

(2 oktober 2017, 11:33)

Gerelateerde items Twitter

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs