Marketing Technology

Vergelijk.nl als eerste vergelijkingssite zichtbaar in Google Shopping

Redactie | 27 september 2017, 16:34

De resultaten van Vergelijk.nl zijn, naast die van Google zelf, nu ook zichtbaar in de zoekresultaten.

Vergelijk.nl is als eerste Nederlandse vergelijkingssite zichtbaar via Google Shopping. Hiermee reageert Google op de eis van de EU om de zoekresultaten op het gebied van shopping open te zetten voor vergelijkingssites. De EU achtte Google schuldig aan machtsmisbruik en het bewust benadelen van vergelijkingssites.

Ben Kerkhof, oprichter van Vergelijk.nl: ‘Google had door Google Shopping de markt volledig naar haar hand gezet en gemonopoliseerd. Tot vandaag konden alleen webwinkels die daarvoor betaalden een plaats in Google Shopping bemachtigen. Omdat deze plekken bij opbod worden geveild, betaalden webwinkels onnodig veel geld. De consument krijgt zoekresultaten voorgeschoteld die niet altijd de goedkoopste of de beste opties weergeven. Omdat wij nu wel toegang krijgen tot Google Shopping kunnen we al onze klanten de mogelijkheid bieden gebruik te maken van dit platform.'

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

René

(28 september 2017, 9:26)
Jammer dat dit soort artikelen altijd van dit soort spamberichten oplevert! Of wou je zeggen dat je geen eigenaar van Vergelijkexpert bent? ;-)

Gerelateerde items Vergelijk.nl

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs