Marketing Technology

Waarom zetten we online video in? Helft marketeers heeft geen idee

Rob Beemster, redactie | 29 maart 2017, 10:36

Marketeers met ervaring gebruiken heel anderen kpi's dan nieuwkomers.

Van alle marketeers die online video inzetten, stelt minder dan de helft (46%) concrete doelen op, zo blijkt uit de Online Video Monitor van Quadia. Voor zover marketeers wel kpi's hanteren, noemen ze  meestal 'het informeren van de doelgroep' (69%), gevolgd door verhogen van de naamsbekendheid en merkbekendheid (beide 52%). 

Opvallend is dat marketeers die al ervaring hebben met online video hele andere doelstellingen hanteren dan marketeers met beperkte video ervaring. Marketeers die al weleens online video hebben ingezet, vinden het aantal views (63%) en unieke kijkers (46%) vaker (heel) belangrijk dan marketeers die nog nooit online video hebben ingezet. Marketeers met geen of weinig ervaring vinden het aantal volgers, likes en de shareability van de video juist belangrijker.

Marketeers die concrete doelstellingen opstellen bij de inzet van online video’s, vinden de conversieratio, start/impressieratio en het aantal volgers vaker  belangrijk dan marketeers die geen concrete doelstellingen opstellen. Circa een op de drie organisaties weet niet of de doelen daadwerkelijk zijn behaald, simpelweg omdat zij de resultaten niet meten. Deze groep wordt overigens wel  kleiner; twee jaar geleden hield meer dan de helft van de marketeers geen kpi's bij.

Nico Verspaget, ceo en oprichter Quadia Online Video, vindt het opmerkelijk dat slechts de helft van de marketeers doelen stelt aan de inzet van online video. 'Marketeers laten hier kansen liggen, wat zonde is want er is voldoende technologie die je hierbij kan helpen.'

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Anonymous

(8 september 2017, 12:35)
Thanks for sharing this valuable information to our vision. You have posted a trust worthy blog keep sharing.

@ happy wheels @
https://happywheelsreview.com/

Gerelateerde items Online Video Quadia

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs